Dental 3D printers

3D printen van kronen en bruggen

Versnel het productieproces van kronen en bruggen door middel van het 3D printen van kronen en bruggen. Met de 3D printers van 3D Systems is het mogelijk om kronen en bruggen op twee manieren te produceren. Het kan door middel van directe metalen productie of door gebruik te maken van 3D printers die modellen produceren voor de verloren wasmethode.

ProJet 3510 DPPro dental 3D printer maakt het mogelijk om wax-ups te produceren. Door middel van een 3D scanner wordt van een gipsmodel een 3D model gemaakt en kan deze vervolgens in de 3D printer ingeladen worden. ProJet 3510 DPPro produceert hier dan de wax-ups voor, welke direct ingezet kunnen worden om met de legering met behulp van de verloren wasmethode te gieten. ProJet 1200 dental 3D printer is een kleinere variant van de ProJet 3510 DPPro, maar is ook geschikt voor het produceren van wax-ups en andere 3D modellen.

Ook is ProJet 6000 MP en 7000 MP geschikt voor het produceren van kronen en bruggen. Ideaal bij de restauratie hiervan. ProJet 6000 MP en 7000 MP maken gebruik van een materiaal dat dentale gips kan vervangen.

ProX 100 en 200 metaal 3D printers maken het mogelijk om vanuit een 3D model direct een metalen kroon of brug te produceren in plaats van wax-ups voor de verloren wasmethode. Dit maakt het proces nog sneller.
Offerte aanvragen