Full color 3d printservice

Blueshape 3D biedt de mogelijkheid om full color modellen te laten produceren met de ProJet 660Pro. Dit is een full color 3D printer die produceert in 'Full CMYK' en maakt gebruik van zandsteen 3D printmateriaal. Het is niet eerder zo eenvoudig geweest om een visueel model in full color te laten produceren. Onze full color 3D printservice is onder andere geschikt voor het produceren van prototypes, maquettes, beeldjes, gescande objecten, kunst en andere full color modellen.

Het voordeel van de full color 3D print service is het geld en de tijd die u ermee kan besparen. Zo kan een maquettebouwer bijvoorbeeld geen levertijd van binnen een week hanteren, zoals wij dat wel kunnen. Bovendien kost het erg veel om een maquettebouwer in te huren voor een schaalmodel.

Zandsteen 3D printmateriaal

Bij het produceren van een full color model wordt gebruik gemaakt van zandsteen 3D printmateriaal. Dit materiaal is onder andere geschikt voor beeldjes, 3D logo's, prototypes, architecturale modellen en andere modellen die in kleur en hoge kwaliteit geproduceerd moeten worden. Het produceren van een model gebeurt laag voor laag op poederbasis en wordt gehecht door bindmiddel. Tegelijkertijd wordt de inkt op het model aangebracht.

Nadat het full color model uit de 3D printer komt zal het nabewerkt worden met cyanoacrylaat (sterke lijm) om de duurzaamheid en kleuren van het model te waarborgen. Het eindproduct is een hard, bros materiaal dat geschikt is voor visueel gebruik, maar niet geschikt is voor functionele onderdelen en eindproducten die dagelijks gebruikt worden. Het is erg belangrijk dat er netjes met de modellen wordt omgegaan en dat het niet blootgesteld wordt aan water. De kleur van het model zal anders vervagen.

Bij het afdrukken van full color modellen met zandsteen 3D printmateriaal is het onvermijdelijk dat kleuren soms anders uitkomen dan verwacht. Dit is voornamelijk het geval bij kleuren als bruin en huidtinten. Elk model zal voor het printen geoptimaliseerd worden voor een zo goed mogelijk eindresultaat.

Bestand aanleveren (stap voor stap)

Met de full color 3D printservice maken we gebruik van de ProJet 660Pro full color 3D printer. Deze 3D printer maakt gebruik van poeder waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. U kunt vrijwel elkaar vorm toepassen in uw ontwerp en in full color laten produceren. Wilt u een full color bestand aanleveren voor de full color 3D printservice? Onderstaand leggen we u stap voor stap uit hoe onze full color 3D printservice in zijn werking gaat.

Stap 1
U levert ons een 3D bestand aan. Om een full color model 3D te laten printen, is het belangrijk dat u gebruik maakt van de extensie .WRL. In een .WRL bestand wordt zowel de vorm (geometrie) als de kleur van het 3D model opgenomen.

Stap 2
Nadat u het bestand heeft aangeleverd zal deze gecontroleerd worden op een aantal punten. Zodra het bestand voldoet aan de onderstaand gestelde eisen, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Indien het bestand niet aan de gestelde eisen voldoet, brengen wij u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.

Stap 3
Op basis van het geleverde bestand zullen wij een prijsberekening maken. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Dit ligt aan de grootte van het model, maar bijvoorbeeld ook het kleurgebruik.

Stap 4
Wij zullen een offerte voor u maken met de berekende prijs. Deze zal per e-mail naar u verzonden worden.

Stap 5
Zodra u de offerte heeft bekeken, kunt u een bevestiging voor de printopdracht sturen per e-mail. De printopdracht zal pas in werking worden gezet zodra u hiervoor akkoord geeft.

Stap 6
Uw bestand zal worden ingeladen in de full color 3D printer om vervolgens geproduceerd te worden. Het model zal full color laag voor laag worden opgebouwd in de 3D printer. Afhankelijk van het model zal het produceren een aantal uur duren.

Stap 7
Zodra het full color model geproduceerd is, zal het model uit de full color 3D printer worden gehaald. Hierbij wordt al het overtollige poeder verwijderd. Met het stofzuigsysteem van de ProJet 660Pro full color printen zal dit overtollige poeder worden opgezogen in de machine om vervolgens hergebruikt te worden. We gaan dus op een milieuvriendelijke manier te werk.

Stap 8
Nadat het model uit de 3D printer is gehaald, zullen we het model gaan nabewerken. Dit gebeurt door middel van een bindmiddelmateriaal. Dit materiaal zorgt voor versteveging van het model en behoud van de kleur van het model. Dit materiaal vergroot de duurzaamheid van het model.

Stap 9
Zodra het model helemaal klaar is, zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. U krijgt dan de mogelijkheid om het model op te komen halen of om het te laten verzenden. De verzendkosten zijn afhankelijk van het model.

Ontwerpeisen voor de full color 3D printer

Onderstaand duidelijk uitgelegd waar, het bestand die u aan wilt leveren, aan moet voldoen.

1. Maximaal bouwvolume | 254 x 381 x 203 mm

ProJet 660Pro full color 3D printer heeft een bouwvolume van 254 x 381 x 203 mm. Het is dus belangrijk dat dit de maximale afmetingen van het ontwerp zijn, anders is het niet mogelijk om het desbetreffende model te produceren.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een model in meerdere delen te produceren. We vragen u hiervoor contact met ons op te nemen.

2. Minimale bouwvolume | X + Y + Z ≥ 10 mm

Om een model te kunnen produceren, moet elk van de afmetingen van het ontwerp groter gelijk of groter zijn dan 10 mm.

3. Minimale wanddikte (ondersteuning) | 2,5 mm


Een ondersteunende wand is verbonden met twee andere wanden aan twee of meer zijden. Zodra het model geproduceerd is, wordt het model uit het poeder bed van de 3D printer gehaald en schoon gemaakt. Muren die dunner zijn dan 2,5 mm kunnen breken tijdens dit proces.

4. Minimale wanddikte (zonder ondersteuning) | 3 mm


Een wand die niet verbonden is aan een andere wand of minder dan twee kanten heeft, moet een minimale wanddikte van 3 mm hebben. Tijdens het verwijderen van het model en het schoonmaken hiervan bestaat de kans dat niet-ondersteunende wanden met een wanddikte van minder dan 3 mm breken.

5. Minimale draden (ondersteund) | 2,5 mm


De ondersteunende draden moeten een minimale dikte hebben van 2,5 mm. Een draad heeft een lengte groter dan tweemaal de breedte. Een draad dat ondersteund wordt, is verbonden met wanden aan beide zijden. Het wordt aanbevolen om u aan de minimale afmeting te houden. Bij het verwijderen van het model uit het poeder bed in de 3D printer en het schoonmaken bestaat de kans dat het draad breekt bij een kleinere afmeting dan 2,5 mm.

6. Minimale draden (niet ondersteund) | 3 mm


Een draad heeft een lengte die tweemaal groter is dan de breedte. Een niet ondersteund draad is verbonden aan wanden op minder dan twee kanten. Bij het verwijderen van het model uit het poeder bed en het schoonmaken hiervan kan het model beschadigen bij een niet ondersteund draad met een afmeting van minder dan 3 mm.

7. Minimaal uitstekend detail | 0,4 mm hoog en breed


Een detail is een onderdeel van het model wanneer de lengte minder dan tweemaal de breedte is. Als de hoogte en breedte van het uitstekende detail minder dan 0,4 mm is, dan kan het niet geproduceerd worden.

8. Minimaal gegraveerd detail | 0,4 mm hoog en breed


Een detail is een onderdeel van het model waarvan de lengte minder dan tweemaal de breedte is. Een gegraveerd detail zit in het oppervlak verwerkt. Als de afmetingen onder de 0,4 mm zijn, is de 3D printer niet in staat om deze details nauwkeurig te produceren.

9. Minimale gaten | 25 mm diameter // 15 mm wanneer er twee of meer gaten in het model zitten.


Deze gaten zijn eventueel voor het verwijderen van het overtollige poeder. Het is belangrijk dat u zich aan de afmetingen houdt, anders is het onmogelijk om overtollig poeder uit het model te verwijderen. Bij te kleine gaten of moeilijke geometrie kan er overtollig poeder achterblijven.

10. Afstand | 0,9 mm

Hierbij dient rekening gehouden te worden met de ruimte tussen twee onderdelen, wanden of draden. Als de onderdelen, wanden of draden te dicht op elkaar zitten, bestaat de kans dat overtollig poeder lastig of helemaal niet te verwijderen is.
Offerte aanvragen