Hoe werkt een Artec 3D scanner?

Artec 3D scanner is de ideale keuze voor diegenen die snel en nauwkeurig objecten willen inscannen. Zonder kalibratie en het plaatsen van markeringen kunt u objecten in hoge resolutie en met levendige kleuren scannen. Artec 3D scanner is voor bijna een onbeperkt aantal toepassingen te gebruiken. Zo kan deze 3D scanner onder andere van pas komen in de medische sector, maar ook een prima oplossing voor productontwikkelaars. Na het scannen kan de scan omgezet worden tot een bestand om deze vervolgens print-klaar te maken voor de 3D printer. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om een beeldje van jezelf uit te printen met een full color 3D printer, zoals de ProJet 660Pro.

Met snelheid 3D scannen met Artec Eva

De Artec Eva is vrij eenvoudig in gebruik. In een aantal stappen heeft u dan ook al een zeer gedetailleerde scan gemaakt. U zult eenvoudig door dit proces lopenmet behulp van de software van de 3D scanner: Artec Studio.

Start de Artec Eva 3D scanner

Richt de scanner op het object en druk op de startknop. Nu krijgt u via Artec Studio het object goed in beeld. Drukt u nogmaals op de startknop dan begint het scanproces. Door middel van hoorbare en visuele hulpmiddelen zal de software van Artec Eva u heel eenvoudig door het scan proces begeleiden. Dit zorgt niet alleen voor een snelle scan, maar ook een zeer gedetailleerde scan.

Beginnen met scannen

Om het hele object in beeld te brengen dient u de 3D scanner rond het object te bewegen. Met real-time technologie krijgt u een idee wat er tot nu gescand is en wat er nog moet worden gescand.

Mocht u niet kunnen komen bij een bepaalde gedeelde van het object, dan kunt u deze altijd nog scannen met een 2e scan. Door middel van Artec Studio zijn deze scans eenvoudig samen te voegen.

De 3D scan afronden

Maak zoveel scans als nodig is om het hele object in de software op te nemen. Nadat u beide kanten van het object heeft gescand, kunt u de scan afronden en op de stopknop drukken. Mochten er nog enkele onderdelen van het object ontbreken dan kunt u deze met een 2e scan opnemen in de software.

Specificaties

Artec Eva is vergelijkbaar met een videocamera die beelden in 3D op kan vangen. De 3D scanner heeft een maximaal aantal van 16 frames per seconde. Deze frames worden automatisch uitgelijnd in real-time, waardoor het scanproces niet alleen eenvoudiger verloopt, maar ook een stuk sneller. Dit is vooral van belang bij medisch en biologisch onderzoek. Vanwege de hoge kwaliteit kan de Artec Eva dan ook gebruikt worden in diverse sectoren als CG / Animatie, forensisch onderzoek, geneeskunde en nog veel.
Offerte aanvragen