Metaal 3D Printers

Metaal 3D printen zorgt voor revolutionaire ontwikkelingen en kan toegepast worden op een groot aantal vakgebieden als de medische-, luchtvaart- en automotive sector. Met de metaal 3D printers van 3D Systems is het mogelijk om chemisch zuive, geheel dichte metalen en karamische onderdelen 3D te printen.

Direct Metal Printing (DMP)

Direct Metal Printing is een techniek waarbij een laser kleine korrels van metaal hard maakt en aan elkaar verbindt in lagen in een 3D object. De software stuurt de laser op de juiste manier dat het 3D model 3D geprint wordt op een bed van poeder. Het 3D model zal laag voor laag opgebouwd worden totdat alle lagen zijn opgebouwd het metaal geprinte onderdeel voltooid is. Met EN ISO 2768 certifitering en een ongekende nauwkeurigheid van maar liefst 20 micron kunnen vrijwel alle metaal 3D printers van 3D Systems de onderdelen opleveren die u eist.

Met 3D printmaterialen als roestvrij staal, super legeringen, non-ferro legeringen, edelmetalen, aluminium en gereedschapstaal, kunnen de metaal 3D printers van 3D Systems ingezet worden voor een groot aantal toepassingen en sectoren. Dit maakt deze toonaangevende 3D printers dan ook zeer aantrekkelijk voor onder andere fabrikanten, maar ook voor productie bedrijven.

ProX-serie 3D Printers

De ProX-serie van 3D Systems zijn DMP 3D printers, oftewel metaal 3D printers. Deze metaal 3D printers zijn toepasbaar op een groot aantal gebieden. Denk hierbij aan het produceren van tandprothesen, mallen voor de productie van banden, onderdelen voor horloges, vliegtuig onderdelen, orthopedische implantaten en nog veel meer.
Offerte aanvragen