Artec Studio 10 is nu verkrijgbaar!

Artec Space Spider
Nieuwe Artec 3D scanner: Space Spider
8 mei 2015
Toon alles
Artec-studio-10-3d-scanner

Deze week heeft Artec de langverwachte Artec Studio 10 uitgebracht. Met de nieuwe software van Artec Studio kan nog sneller en accurater worden gescand en daarnaast een stuk efficiënter. Ook zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd aan Artec Studio 10 die het eenvoudiger maken om scanfiles na te bewerken voor een zo goed mogelijk eindresultaat.

Artec Studio 10 is op een groot aantal punten sterk verbeterd. Allereerst is het nu mogelijk om de volledige controle te behouden tijdens het scannen, zelfs wanneer u de 3D scanner door elkaar schudt of een te grote beweging met de scanner maakt die het scannen zou kunnen verstoren. Artec Studio 10 past zich hier automatisch op aan en gaat terug naar waar de scan gebleven was. Daarnaast maakt ‘Tracking Alignment Correction’ het mogelijk om lastig te scannen gebieden te herkennen en deze automatisch uit te lijnen. Deze functie zorgt ervoor dat u minder tijd hoeft te steken in het na bewerken (post-processing).

Ook is Artec Studio 10 een stuk sneller geworden. Zo is ‘Mesh simplification’ tot 90 procent sneller geworden in vergelijking met Artec Studio 9. En is ‘Texture color mapping’ tot 5 keer sneller geworden dan voorheen! Daarnaast zijn er nog een aantal andere functionaliteiten in Artec Studio 10 die nu nog sneller werken.

Tot slot is het met Artec Studio 10 eenvoudiger geworden om de textuur van de 3D scan te bewerken. Zo wordt ontbrekende data automatisch herkend en ingevuld door de software van Artec. De software maakt het voor de gebruiker ook mogelijk om targets automatisch uit de textuur te verwijderen.

Artec Studio 10 zal uitgebracht worden in twee versies: Professional en Ultimate, beide compatibel met de 3D scanners van Artec. De ‘Professional’ versie is verkrijgbaar als eenmalige aanschaf of als jaarlijks abonnement, zodat de gebruiker altijd zeker is van de laatste versie. De ‘Ultimate’ versie is alleen verkrijgbaar als jaarlijks abonnement en is zowel compatibel met de 3D scanners van Artec, maar ook met 3D scanners van derden (Kinect voor Windows V2, Intel F200 (IVCAM) en ASUS Xtion).

Offerte aanvragen