Kleine objecten met weinig tot geen geometrie scannen met een Artec 3D scanner

lentedeal Blueshape 3D - versie 2
Blueshape 3D Lentedeal
7 maart 2016
Toon alles
kleine-objecten-scannen-met-een-artec-3d-scanner

Iedere 3D scanner heeft moeite met het vastleggen van een oppervlak waarvan geen kenmerken te volgen zijn, vooral wanneer het oppervlak te dun is. Laten we een sleutel als voorbeeld gebruiken om te laten zien hoe je eenvoudiger een klein object in kan scannen met een Artec 3D scanner.

Tracking is het eerste grote probleem – het gebied van de randen van de sleutel zijn te klein voor de scanner om op te nemen. De eenvoudigste oplossing is om een goede achtergrond te gebruiken. Zolang de scanner een afzonderlijk vlak achter de randen van de sleutel ziet, scant hij zoals het zou moeten gaan.

Het tweede potentiële probleem is de uitlijning. De sleutel heeft soortgelijke geometrie op de grotere zijkanten en de randen hebben geen kenmerken voor een effectieve uitlijning. Normaal gesproken adviseren we om textuur aan het object toevoegen, maar omdat de sleutel te klein is, zou het het best zijn om een all-around scan in één keer te doen. Daarvoor moet u de sleutel vastzetten, bijvoorbeeld met een tang. Ook is het handig om een vel papier als achtergrond te gebruiken.

Het derde en laatste probleem dat je kunt tegenkomen is dat de ´Global Registration Algorithm´ niet genoeg gegevens heeft voor een nauwkeurige registratie. Dat geldt voor de randen van de sleutel in het bijzonder. We gebruiken het vel papier voor de tracking. Ook kan je het gebruiken voor de registratie. Vergeet niet dat het papier tekst of een andere vorm van markering moet bevatten.

Ons eigen geïmproviseerde setup ziet er als volgt uit :

Sleutel met papier Foto 2

Op deze manier kan de sleutel van alle kanten worden gescand. Dit is te danken aan de achtergrond. Deze is namelijk rijk genoeg aan textuur voor een accurate registratie van het te scannen object.

Offerte aanvragen